hiekkadyyneille jaatiin viela yhdeksi yoksi, paatettiin viettaa "valipaiva" nahtavyyksista ja keskittya brunaamiseen ja shoppailuun. Rankan ja kalliin ostosreissun jalkeen paatettiin pihistella ja ostaa supermarketista safkaa ja fiksata pussipastat hostellin keittiossa, meille kun ilmoitettiin sen olevan mahdollista.

no joo, olihan se mahdollista, mutta vanhaan suurtalouskeittioon oli mentava hotellin tyontekijan kanssa jotta ei pentujaan hoivaava rottweiler emo soisi meita hengilta. Kaikki ok, eihan se meita haitannut, mutta kun paastiin sinne itse keittioon iski panique!! kyseista keittiota oli kayetty viimeksi n. 10 vuotta sitten, eika sita sen jalkeen nahtavasti oltu pestykkaan. Torakoita juoksenteli joka paikassa ja kun hella pistettiin paalle huomattiin etta uunissa oli kissa. Mukavan kliinista kokkausta, ja kun pyydettiin hanavetta, tama paikallinen poika oti vaan jostain nurkasta kulhon jossa oli vetta ja kaski meidan keittaa pastamme siina. Salmonella/ vesikauhu paniikissa sanottiin etta ei tarvitakkaan keitiota vaan etta meille tulikin yhtakkia ravintolaruoka nalka etc etc mutta ei siina sitten kehattu lahtee vetaa ku paikallinen poika ja papparainen oli niin ilosia siita etta pystyivat meita auttamaan...vielakin vaantaa vatsasta pelkka ajatus meidan puolikypsasta, torakoiden saastuttamasta ateriasta...yok!

onneksi olemme sen verran fiksuja mimmeja, etta tiedamme viinan puhdistavasta voimasta! napattiin hostellista kaks sodea jenkkijatkaa mukaamme ja suuntasimme paikalliseen rastapaariin jossa jaetaan ilmasta pilvea siina toivossa etta asiakkaat soisi ja joisi enemman...siis  morjens! Siina sitten istua rupateltiin kunnes havahduttiin kellonaikaan ja ajatukseen aikasesta aamuheratyksesta. Unta kaaliin muutamaksi tunniksi, tuc tuc-kyyti keskustaan ja piscoon!

miksei suomessa ole tuc tuceja? olis ihan mielettoman siistii kesalla (!!) paahtaa joenrantaa paarista paariin halvalla ja hauskall kyydilla...pisnesidea!

Piscon kaupungista meidan oli maara lahtea Paracasin luonnonsuojelualueelle katsomaan merileijonia ja pingviineja. Napattiin matkaamme edellisen viikon kivikovat leivokset lahikuppilasta ja jaatiin ranstuun venaamaan venetta joka veisi meidat avomerelle tutustumaan luonnonihmeisiin. Koska haluttiin halvin mahdollinen venekyyti saatiin myos laadultaan edottomasti huonoin venekyyti ever! Suosittelemme kaikkia tulevaisuudessa Paracasiin matkustavia valitsemaan sen muutamaa egea kalliimaan reissun ja nauttia meresta seka nakymista, nimittain meidan budjetin mukainen kyyti ei sovi lapsille, vanhuksille, heikkohermoisille, pitkille, isoille, herkasti pahoinvoiville, raskaana oleville...tai siis matka soveltuu vain ja ainoastaan extremelajien olympiatason harrastajille! Kapteenimme pisti hanat pohjaan ja varsin suuressa aallokossa tuntui koko ajan silta etta kohta upotaan/ lennetaan kyydista, niin, ja oltiin muuten ihan lapimarkia ja suolavedesta sokaistuina jo ensimmaisten 5 minuutin jalkeen...kokonaisuudessaan kyyti kesti n. 2 tuntia....apupapuva!

Hengissa selvittiin, kiitos ylakerran herran, ja matkamme jatkui takaisin kohti Liman kaupunkia ja perjantai illan rientoja.

---jatkoa viiem kerrasta----

paastiin siina sitten limaan ja reiskan luo, pikasen ehostautumisen jalkeen menojalkamme suuntasivat kohti paikallista diskoa!

ihan uskomatonta etta pissikset ovat ihan samanlaisia joka maailman kolkassa, eksyttiin nimittain ihan ekaks paikkaan joka oli taynna yrjoavia, kikattavia ja kimealla aanella huutavia teineja. Musiikkina soi reggaeton joka ainakin pissisten parissa nayttaa olevan se IT juttu, ihkuuu! Onneks ei viivytty kauan vaan otettiin 4 hengen taksi kahdeksalle ja lahettiin salsailemaan, ja uuufff mika paikka!! Salsa klubilla esiinty kuubalainen salsa poikabandi (jaakoon take that, jaakoon new kids on the block, jaakoon kaikki muut maailman poppipoikabandit tama oli kuuminta hottia mita olemme elamassamme nahneet), siis aivan mahtavaa! Kuvitelkaa 4 ihan vituntimmia lattaria pyorittamasa pyllya ihan meidan edessamme...salsa askeleet opittiin ihan pakostakin muutamassa sekunnissa! 4 tuntia putkeen salsailua ja arvatkaa oliko kaikki paikat ihan pikkasen kipeena sen jalkeen!!

Ei juhlaa ilman jatkoja, salsaklubi oli auki VAAN aamu kuuteen joten meidan oli ehdottomasti jatkettava juhlintaa! Mentiin tuttumme Carlosin luo, joka ei muuten ihan missaan slummissa asunu...¨kelpaako tytoille aamuviskit¨, jotain ihan torkeen kallista merkkia tinskun mukaan, ja hei tottakai meille ilmanen viina, kallis ilmainen viina, kelpaa!! Jonsku on aina inhonnut viskia, mutta voin ekrtoa etta tama istui kuin sukka jalkaan ja suorastaan hiveli makuhermoja! Siina sitten pelattiin aamuysiin juonapeleja ja juotiin kallista viskia, mahtavaa...

Sopivat naamat kun oli saavutettu, ja kun hostimme oli nukahtanut, lahettiin aamupalalle. Eka paikka johon pysahdyttiin ei kelvannut huonon kahvin takia, joten vaihdettiin paikkaa. Jonsku jatti lompakkonsa laksiaisiks poydalle ja kyseinen pikku virhe huomattiin kun tuli maksun paikka tokassa paikassa...hupsis...juuri oikea maa havitta kaikki pankkikorttinsa ja rahansa, no, onneks se loytyi samasta paikasta mihin se oli jatetty!

iiks kone lahtee 6 tunnin kuluttua ja pitais viela ehtii shoppailemaan, tunti unta ja lohoilya, shoppailemaan chinatowniin ja eiku menoks kohti buenos airesia!!